Ikan pekasam goreng berlada

Ikan pekasam goreng berlada- photo by yuyu
Lamanya xupdate blog ni..almaklumlah keje sbg pembantu editor majalah memang sangat sibuk..tapi dalam sibuk2 tu sempat teman kawan balik kampung dekat Kg.Changkat, Bota. rasanya memamg sangat2 sedap..ikan pekasam die xmasam dn masin sangat..kira sedang elok..kena la dgn citarasa yuyu.. so..jom tengok bahan2 dan cara masak.

Bahan:
ikan pekasam
3 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
7 biji cili padi
2 biji limau kasturi
garam/ minyak/ gula (secukup rasa)

Cara masak:
panaskan minyak..goreng ikan pekasam sampai setengah masak.kemudian hancurkan ikan dalam kuali dan masukkan bawang dan cili yang telah diracik. Tunggu sehingga berbau harum..masukkan gula/ garam ikut cita rasa..dan hidangkan..selamat mencuba.

Comments

Popular posts from this blog

Sarapan di Ampangan, Negeri Sembilan

Restoran Ikan Bakar Umbai Kg.Melayu Subang

Restoran tepi kolam ikan..Shah Alam